søndag 13. mai 2007

Vognteppe til Joker


Der var vognteppe ferdig! Synes selv det ble fint jeg, og gleder meg litt til å legge det på vogna å "lufte" det litt. Teppet er hakket i vaffelmønster, med svart "Hubro" fra Dale Garn. Blomsterhjulet og pyntekanten er heklet i dyp rød (4154) "Free Style", også fra Dale Garn. Det som er heklet er i dobbelt garn.
Det gikk 9 nøster med "Hubro" (eller var det 10?),så det er et tungt og varmt vognteppe, men regner med at blir godt til vinteren. Særlig for mammas samvittighet blir det kjempegodt :-)

Hakking (kalles også tunisisk hekling), en spesiell form for hekling, kommet til Europa fra araberne. Teknikken skiller seg fra vanlig hekling ved at det bare kan arbeides i rekker frem og tilbake. Utføres med en hakkenål, som ligner en jevntykk strikkepinne med krok ytterst. Alle maskene tas opp og samles på hakkenålen i den ene rekken, i den neste felles maskene av én for én. Den ferdige tekstilen får enten en fast, tett karakter, eller et nettlignende utseende. (Hentet fra Store Norske Leksikon, www.snl.no)

1 kommentar:

Anonym sa...

Nå har Hilde Marie og Tante Anne Liv lest alle innleggene på bloggen. Hyggelig lesning!