lørdag 7. januar 2012

Småbrød/store rundstykker på stenovnsplate…

Smekket sammen en rundstykkedeig, og kom plutselig på at jeg har en sånn stenovnsplate til stekovnen.

Deigen ble super. Passe fuktig uten å være klissete. La de rett på kald plate. Det lurer jeg på om ikke var så lurt, for rundstykkene ble litt deigaktige under og de satt litt fast.

  • Bør plata forvarmes?
  • Bør plata smøres eller dekkes med papir?
  • Skal det stekes med bare undervarme eller kanskje varmluft?

 

Får gruble eller teste litt på dette, men smaken ble upåklagelig.

IMGP0463

7 kommentarer:

Tone sa...

Det ser ialle fall knall godt ut :)
Tips har jeg ikke og komme meg :)
Fin lørdag,hilsen Tone

Soltoppen sa...

Takk, Tone. Må nok bare teste og forsøke. Virket som de ble raskere stekt på toppen pga den ene cm de ble høyere enn vanlig.

God lørdag til deg også.

Rudolfine sa...

De så gode ut!


Nå minna du meg på at jeg også har en sånn plate, en plass. Fikk lyst til å prøve den igjen....

Shamu sa...

Jeg har ingen sånn plate, så jeg har heller ingen råd. Men herlighet det så godt ut! :-)))

Klem

Kristin sa...

De ser gode ut *sikle*

Noen tips ang. stenovnsplate:
- Plata skal legges inn i kald ovn. (ellers er det fare for at den sprekker).
- Temperaturen på plata er høy nok ca. 5-10 minutter etter at termostaten på ovnen har slått seg av.
- Ordinær over og undervarme gir nok bra resultat.

Lykke til med neste forsøk :)

Soltoppen sa...

Takk!

Kristin: Vet du noe om smøring (med olje?) eller papir?

Kristin sa...

Tror ikke du bør smøre plata i hvert fall. Og hvis plata er varm før du setter på brødet så vil det ikke være behov for smøring eller papir. Det går i hvert fall helt fint med pizzadeig :)