søndag 11. september 2011

Litt søm og baking på en søndag.

En enkel og stripete genser til. Denne er også Meedom, str 5 år, form 1. Her klippet jeg alle delene uten sømmonn, så da ble det to cm med stoff til overs på hver side av kroppen under armene. Kuttet jo bare dette, når den ble sydd sammen, så det var ikke et stort problem. Det bød likevel til litt undring, for samme genser i str 8 år passer delene nemlig sammen.

Fargene er ikke helt riktige, for den lyseblå er egentlig turkis, og den blå halsribben er mer kongeblå.

En virkelig mandagst-skjorte. Ble t.o.m påbegynt på en mandag for lenge siden (i vår en gang)
Klippinga gikk greit, men så sydde jeg på kantebånd i halsen. Det ble for vidt og rart.
-1.spretting (på både framstykket og bakstykket)
Sydde så på den ene armen. Da hadde jeg klart å få en brett på stoffet.
-2,spretting
Så skulle jeg sy på det andre ermet. Da klarte jeg selvfølgelig å legge vrang mot rett + sy på ermet fra framsiden. Dette resulterte i...
-3.spretting.
Og ett eller annet sted underveis i prosessen har forstykket blitt veldig skjevt. Bakstykket er rett og fint etter stripene, og forstykket var rett og fint tidligere i prosessen. Nå er jeg mest glad for at den er ferdig.

Str 116 og mønsteret er fra Ottobre en gang i våres tror jeg.

Tre Ohelenehalser og tre kokalal-luer i fleece. Klippet av samme mal, men pga ulik stretch i fleecen passer bare det oransje settet. Det lilla får bli til ei dukke eller noe slik. Det rosa er også uten stretch, så jeg klippet den bare noe større, så da passet den. Så da er det blitt 180 cm mindre stoff i kjelleren. Ikke så verst det.

Andre gjørmål, denne søndagen, er å bake horn. Jeg hadde lyst på gjærbakst i dag, og heldigvis var ungene enige. Og for første gang prøver jeg kruskakli og bare rugmjøl. Blir spennende å smake. ( de ble veldig gode faktisk, selv om de så grusomt sunne ut.)

Ellers er jo dette en dag til litt ettertanke. Det er ti år siden Twin Tower ble tatt av dage, sammen med veldig mange uskyldige mennensker. Ti år hvor gode og mindre gode ting har skjedd. Siden det skjedde i USA, merker jeg at jeg er litt distansert til det hele, og tenker absolutt ikke daglig på terroren som skjedde den gang. Et bittelite og ubetydelig tankekors er at jeg husker godt denne hendelsen for ti år siden. Det er nesten litt rart, for som barn hadde jo alle de dumme tingene skjedd lenge før jeg ble født, t.o.m før mamma, og da må det jo være lenge siden??

5 kommentarer:

HobbyMegHer sa...

Halser er kjekke! Og luer må til!

Hehehe, jeg har jo helt luedilla her... :P

Ha en flott dag!

Maren sa...

Jeg som ville se bakefangsten! :-p

Soltoppen sa...

Takk, HobbyMegHer.

Maren; De var jo gode skrev jeg. De ble spist opp før jeg jeg rakk å tenke at jeg skulle ha tatt bilde. Dessuten ble de ikke pene, bare vanvittig gode.

Maren sa...

men hvor er beviset??

Soltoppen sa...

Jevnt fordelt over hele kroppen, antar jeg.