søndag 20. mai 2007

Liten ferietur.

Litt halvtspontant ble det en liten tur til det "store" utland. Vi stod opp tidlig tirsdags morgen (15.Mai) Klokka 5 er tidlig for meg. Vi skulle reise med Master Ferries fra Kristiansand kl 07.30... Turen over gikk tålig greit, men med kulling ble det litt bølger. Stakkars "Nene" ble lettere grønn i ansiktet, før hun spydde på både seg og pappa. Etterpå sovnet hun i en litt annerledes sovestilling, men tydeligvis behagelig.

Jeg spydde også, men var ikke sjøsjuk, så det kom helt uten forvarsel. Vi kom i land i Hanstholm, og kjørte mer eller mindre direkte til Skælskør. Hadde et stopp på veien, for å kjøpe litt mat. At Anna Helene var lei, er vel ikke så rart. Det ble ca 5 timer i bil. I Skælskør bodde vi på et koselig vandrehjem. Det er vel det fineste vandrehjemmet jeg har vært borti, med behagelige senger... Like utenfor byen, i Høve (hørte til byen Dalmose) var vi og kjøpte og hentet den "nye" motoren til båten. Er egentlig 4 år gammel, men den så helt ny ut. Dagen etter kjørte vi til Helsingør. Vi hadde et stopp på veien, i utkanten av København, på et handlesenter, hvor vi fikk kjøpt bikini til meg og litt sommertøy til Anna Helen. Vi kjøpte også litt mat, foccacio med ost og skinke.
I Helsingør, bodde vi også på et vandrehjem. Ikke så fint og koselig som det forrig, men helt greit. Plutselig kom vi på at ikke bare var det 17.Mai hjemme, men det var Kristi Himmelfartsdag. DET markeres også i Sverige og Danmark. Oddvar kom seg på ferja som fraktet han over til Helsinborg. Han hadde en jakke han skulle bytte der. Så det ble en stille kveld for oss som satt igjen på dansk side. 17.Mai startet med at vi selvfølgelig åt frokost først. Etterpå gikk i badeland (derfor bikini til meg). Først skulle Anna Helene ikke bade, men det var samme jenta som ikke vil gå etterpå også. Resten av turen, ved hver litt finere bygning langs veien vi så, skulle hun bade. Det slo tydeligvis an likevel. Før vi var tørre i håret, tok vi alle ferja over til Helsingborg, og kjørte direkte til Stenungsund. Der besøkte vi Tom, en kollega av Oddvar. Det eneste norske flagget vi så 17.Mai hang på flaggstanga hans. Det var veldig koselig. Anna Helene syntes det var godt å få leke litt igjen. Det bodde nemlig to gutter i det huset. Christian var litt for stor, han var 8 år, men Filip på 1 1/2 var det stor stas med. 18.Mai satte vi kursen hjemover. det tok ca 2 timer, så var vi på norsk jord igjen. Kjørte til Drøbak, for Oddvar har kjøpt nytt storseil som vi hentet der. deretter gikk turen via Moss, med ferja Boknafjord, til Horten. Vi kjørte og kjørte til vi kom til Gjerstad. Da hadde vi en liten matpause, før turen gikk videre hjem. Litt trist, er alltid gøy å være på tur, men litt godt også, å endelig være hjemme igjen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det hørtes godt ut med en liten miniferie, og deres var jo nyttig i tillegg!! Så flott for Anna Helene å få startet badesesongen, selv om det sikkert var innendørs...
Anne Liv

Anonym sa...

Så kos med tur da! Men var dere i Drøbakk altså? Det er jo ikke langt unna!! Snålt,Vel, vel.. Det var en lang , men innholdsrik tur iallfall. Kjedelig å være sjøsyk da.. Kjenner til det.. Men å bade er jo deilig, også for en gravid mamma vil jeg tro..
klem Bjørg