søndag 29. januar 2012

Søken etter stoffer i Düsseldorf.

Tidligtidlig torsdag morgen reiste jeg og Oddvar ut til flyplassen for å reise til Düsseldorf, Tyskland.  Hovedmålet var båtmessa i der.

Hele torsdagen ble jeg med på båtmessa. Oddvar ble overrasket, men det er mye å se på og jeg liker å være sammen med han på ting så…

P1270013

Fredag var det ingen bønn. Jeg skulle på stoffjakt.

Ohelene hadde hjulpet meg med å finne et kart med en del alternativer (Tusen takk, Ohelene) og jeg satte igang.

Kartbilde

 

Startet fra Graf Adolf Strasse, og gikk til Bahnstrasse. Da var klokka kvart på ti, og de åpnet ikke før ti. Jeg hadde mange andre steder, så jeg gikk bare, og tenkte jeg kunne gå tilbake senere. På veien mot Klosterstrasse, gikk jeg innom et apotek for å kjøpe meg en leppepomade. Veldig koselig og festlig ekspeditrise kunne fortelle meg at joda, den stoffbutikken i Klosterstrasse er veldig fin og  veldig veldig dyr!!!. Men om jeg fortsetter videre opp Oststrasse og inn Tonhallen (L52) så ligger et senter, Karstadt, de har også en del stoffer, men til mer normalpriser.

Med sekken på ryggen og kartet i hånda legger jeg ivei.

Stoffbutikken i Klosterstrasse er oppsporet. De åpner ikke før klokka er 11, så jeg vindusshopper bittelitt. Finner ingenting som ser ut til å falle i smak derfra, så jeg tenker som så at med ingen fristelser i vinduet og kunnskap om prisen så går jeg bare videre. Med et speielt prosjekt i tanken, så hadde jeg nok gått tilbake igjen.

Finner Karstad, med store bokstaver på veggen. Oversikten i inngangen viser at jeg skal opp i 2.etasje. Kommer opp rulletrappa, og første jeg ser er en stoor flate, med garn, bånd og litt lengre bak, masse stoffer.  Kunne kjøpt mye og mengder, men visste jeg skulle ha det med hjem også, så det begrenset seg til dette..

Tre bomullsstoffer, fôrstoff, taft med broderi, elastisk palljettbånd og en usynlig glidelås.(litt vanskelig å forklare når betjeningene ikke kan engelsk, men det gikk til slutt)

P1290022

 

P1290024P1290026P1290027P1290028

Fra Tonhallen strasse gikk jeg  til jeg fant Steinstrasse. Der skulle det være to stoffbuttiker etter googlekartet. Kikket bare i vinduet på den ene, der tror jeg det var en skredder og ikke stoffutsalg. Den andre så jeg bare over veien, men skiltet fristet ikke.

Dermed gikk jeg til Berlinerstrasse, ned mot Graf Adolf Strasse (og Düsseldorf Hauptbahnhof) tilbake til butikken i Bahnstrasse.

Der fikk jeg med med dette:

P1290019

Et lyseblått “discoparty”stoff. Glitter og glam. To blå “diamantknapper”, sløyfebånd til den alldeles nydelig blå velouren som ligger som bakstykket på bildet. Den fargen er alldeles himmelsk, bokstavlig talt. Minner meg om mørk himmelblå,  likke etter at sola har gått helt ned om kvelden en fin sommeraften. JEg falt for det med en gang. Her kunne jeg også ha tatt med MYE mer. Var nok en finere butikk enn Karstad, men denne hadde også normale priser.

Denne runden brukte jeg tre timer til beins, og er fryktelig stolt over at jeg klarte å begrense meg. Fargerik og gøyal jersey/interlock fant jeg ikke.

Så etter en kort tur på hotellet å tømme sekken for stoffer, gå ned til Haubtbahnhof for å ta U-bahn til Messe Nord og treffe Oddvar igjen. Han var igjen overrasket over at jeg ikke brukte lengre tid på stoffsanking.

Der fant vi visst drømmebåten. Vi som ikke en gang har tenkt på å køpe ny båt. Vi trives godt med Zephyr.

Et lite bildet av drømmen..

P1270014

Når jeg kom hjem til gamlelandet og hentet posten, lå det den pakke til meg. Ene stoffet fra Fabelblå var utsolgt i forrige forsending, så det kom nå, sammen med en halvmeter unnskylding som var supersøt.

P1290017

Båtstoffet har lillebror allerede lagt inn bestilling på, og det var i utgangspunktet beregnet til lillematrosen vår. Så godt det falt i smak. Snuppå syntes, i likhet med mammaen, at Pandaene var supersøte, så de blir nok noe til henne.

Flott avsluttning på en kjempekoselig tur det?

onsdag 25. januar 2012

Nye stoffer i hus. Søm må virkelig til nå.

Disse stoffene har jeg kjøpt hos Fabelblå. Gleder meg til søm. Men først skal de vaskes. Det er viktig.

Tre av stoffene er jersey og et er velour (blå biler). Mye finere i fargen, klarere og renere enn jeg har fått fanget med kameraet..

IMGP0538

 

Men skummelt nok så skal jeg til Tyskland en tur og har tenkt å finne stoffbutikk. Spørs om jeg kommer tomhent hjem da Smilefjes som blunker

mandag 23. januar 2012

To nye “venner” til syrommet.

Samtidig som jeg måtte levere Runa inn for å bli frisk, kunne jeg hente disse to stoffen (+ to mønster fra Onion) i posten. Jeg har bestilt disse hos Sydilla. Liker å handle der, men forsøker etter beste evne å ikke kjøpe mer enn jeg trenger. Det er veldig vanskelig der. (så er du advart)

IMGP0537

tirsdag 17. januar 2012

Dagens lille søm-økt.

I dag har Runa fått brodert litt igjen. Kirsebærkjolen er hentet fram fra UFOhaugen og dette er brodert på den ene , allerede ferdigsydde, lommen. Tanken er å ha et tilsvarende broderi på den andre lommen også.

Bilde0254

Slik er lommen med broderi helt ferdig. Funderer litt på om jeg skal speilvende på neste lomme eller ikke…

IMGP0516IMGP0518

mandag 16. januar 2012

Sommerbluse 2 er også ferdig.

Denne har tatt litt mer tid. Kantene er både skråbånd og kantebånd. Perlene er håndsydde på, men det er ikke så mange, Ca 40 perler.

Det rosa stoffet er fremdeles fra Sydilla. Det hvite stoffet er fra restebordet hos S&S.  Broderiet fulgte med maskinen.

IMGP0508

Foran og bak. Hadde ikke nok av verken det hvite eller det rosa stoffet til å lage en enfarget bluse.

IMGP0509               IMGP0510

 

Broderiet.

IMGP0513IMGP0506

onsdag 11. januar 2012

Småplukk blir til kosedag.

Skulle være flink og effektiv i dag, hadde jeg lovet meg selv. Så når ungene var ute av huset satte jeg i gang med å avpynte juletreet.

IMGP0481

 

Da det var gjort, fant jeg ut at Snuppå kunne trenge en PollyPocket-kommode til de pittesmå skoene, som hun til stadighet må lete etter. Etter litt flytting på fyrstikker, hadde jeg tre tomme esker. Tenkte at det holder vel til skoene. Hun har da ikke så mange par til dukkene.

Først limte jeg sammen eskene, så tok jeg et vanlig hvitt papir og limet rundt “klossen”. Litt pynt måtte jo også til, så en restestoffrems fra blusen, igjen, ble dekoren.

IMGP0475

IMGP0482IMGP0483

Kom også på at lillebror hadde bestillt og spurt flere ganger om flodhestskjorte etter at han så stoffet i går morges. Fant fram mønsteret (som var litt større enne jeg husket det til å være) og satte igang. Nå er skjorta klar til bruk.

IMGP0494

IMGP0492IMGP0493

Og i postkasse lå en hentelapp fra TextArt.

Gleder meg til å ta de i bruk. Knappene var en overraskelse. Gøy Gøy Gøy.

IMGP0484IMGP0485IMGP0486

Det var omtrent umulig å ta bilde av knappene, så derfor kommer det med og uten blits.

IMGP0487IMGP0488

 

Med andre ord, ikke så verst dag i dag.

tirsdag 10. januar 2012

Nytt år gir ny lesebok.

Dette er den 4.leseboka vi skal til med nå. På ukeplanen står det at den må få brede* på seg. På de tre foregående bøkene har jeg lagt på papirbrede, og før halvåret er omme, så er papiret ofte begynt å fille seg opp en del. Det verken ser fint ut, eller er særlig funksjonelt lengre.

Kjappe mål før hun gikk på skolen, og jeg håååper inderlig at jeg har målt riktig og at  dette vil passe når Snuppå og leseboka kommer hjem i ettermiddag.

1.forsøk ble for lite. Andre forsøk er muligens kanskje for lite, selv om jeg hadde litt over 4 cm sømrom. Så dette må jeg nok gruble litt over. Men kjenner jeg Snuppå riktig, så finner hun nok på noe å bruke det som var for lite til også. (evt har jeg også en idè tror jeg.)

 

Vårlige grønne flodhester fra Ikea:

IMGP0471

IMGP0469

 

Hurra Hurra. Det gikk akkurat på boka, med bittelitt lirking. Da ramler det heller ikke av, av seg selv.

Med lomme til å ha den lille ekstraboka i, som alltid skal følge leseboka.

IMGP0476

Og med navnelapp på. Den kom nå i kveld. Ikke helt fornøyd med drage, men får håpe det går seg til..IMGP0477

*bokbind.

mandag 9. januar 2012

Jippi-Romantica-Oh-Yes!

Første forsøk av denne blusen er ferdig. Har en til liggende ferdig klippet og delvis sammensydd. Full av overmot klippet jeg to stk, og flaks for meg, den passer .

Mønsteret er fra boka Made By Me

Stoffet er fra Sydilla.

 

Blusen er absolutt sommerslig og søt. Har allerede kommet dit hen at skjørtet er under planlegging. Må sjekke at jeg har nok stoff først. (*kremt* Har brent meg på det to ganger i år!!)

Bildene yter ikke plagget rettferdighet. Både fordi det ligger flatt på et gulv, men også pga lys og ikke minst fotograf. Et lite inntrykk, det blir det i det minste.

IMGP0465

Se det søte stoffet da? Kjenner du ikke smaken av jordbær nå?

IMGP0468

lørdag 7. januar 2012

Småbrød/store rundstykker på stenovnsplate…

Smekket sammen en rundstykkedeig, og kom plutselig på at jeg har en sånn stenovnsplate til stekovnen.

Deigen ble super. Passe fuktig uten å være klissete. La de rett på kald plate. Det lurer jeg på om ikke var så lurt, for rundstykkene ble litt deigaktige under og de satt litt fast.

  • Bør plata forvarmes?
  • Bør plata smøres eller dekkes med papir?
  • Skal det stekes med bare undervarme eller kanskje varmluft?

 

Får gruble eller teste litt på dette, men smaken ble upåklagelig.

IMGP0463

torsdag 5. januar 2012

Hvilke bud bærer denne vinterhimmelen?

IMGP0461

Men flott og raskt foranderlig, det var den…

onsdag 4. januar 2012

Disco-bursdag hos naboen.

Snaue ti minutter etter at vi kom hjem etter en ukes ferie tikket det inn en SMS. Ungene var invitert i disco-bursdag hos naboen I DAG!!

*gruble gruble* –Klokka blir tre i natt og lillebror våkner pga “Emil”. Da kommer jeg på at jeg har en halvmeter med ett eller annet stoff. Planen er klar.

Bukse og genser som er litt snau + en halvmeter av noe stoff.

IMGP0446       IMGP0447

Blir til dette og et magebelte til lillebror.

IMGP0450

Håper det blir godkjent hos ungene.

 

Edit: Discosnuppå er fornøyd. Lillebror er ikke langt unna han heller.

IMGP0453IMGP0458

tirsdag 3. januar 2012

Småsyssel til lykke.

Med heklenål i bagasjen ble det noen småblomster til. Planen er å bruke de som dekor på en kjole, men vi får se hvor godt det passer til, etterhvert. Testet ut noen forskjellige blomster.

Heklet i Mandarin, og noen i dobbeltråd, andre i enkel.

Småblomster til lykke.

Trådene er ikke festet, for nål hadde jeg ikke pakket med meg. Smilefjes som blunker

søndag 1. januar 2012

Nytt år, nye kreative muligheter.

Da vil jeg bare få benytte anledningen til å ønske

mine venner,

bekjente

og

andre lesere

et riktig godt nytt år.